Detail info
Close

DIVADLO VE FILMU: AMERIKÁNKA | KYJOGRAF 2022, Kyjo

KYJOVSKÁ VSTUPENKA
DIVADLO VE FILMU: AMERIKÁNKA | KYJOGRAF 2022, Kyjo

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Divadlo ve filmu: Amerikánka Viktora Tauše je frenetickým pronásledováním příběhu malé dívky bez domova, které neustále mění své jeviště, prostor i čas. Její silná touha po svobodě a ochota se vzepřít celému nevlídnému světu ale zůstává.
Co uděláte, když proti Vám stojí celý svět a jste ještě dítě? Ema Černá, hrdinka příběhu inspirovaného skutečnými osudy, zdolá útrapy dětského domova, pěstounské péče i „pasťáku“. Nejpodstatnější součástí její vůle k přežití je totiž víra v sebe sama, víra, že někde daleko, možná až v Americe, čeká někdo, komu na ní záleží.
Tento film vznikl v době, kdy divadla kvůli pandemii Covid-19 nemohla na dlouhé měsíce otevřít sály svým divákům. Amerikánka se však hrála dál. Diváci ji mohli vídat jako Filmy Naživo, realizované ve prospěch spolků Medici na ulici a Dobré víly dětem. Filmy byly inscenované ve světech, které ovlivňovaly téma příběhu a inspirovaly herecký projev. Byly natáčené vždy v jediném autorském záběru se záměrem následného vytvoření tohoto celovečerního filmu. Amerikánka je příběh o lásce, vydělenosti a touze žít. Je manifestem touhy dál vyprávět příběh v souladu s novou realitou a vzpomínkou na živou kulturu, která v čase pandemie žila skrze kinematografii.
Drama | 87 minut | 2D | česky | přístupný
Režie: Viktor Tauš
Hrají: Tereza Ramba, Eliška Křenková

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top