Detail info
Close

O malých věcech , Kyjov

O malých věcech , Kyjov

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Partnerské historky s překvapivým koncem a s hodně černým humorem. Co se stane, když se manžel začne dusit u večeře? Když posloucháte, co se děje u sousedů v ložnici, když nechcete ukázat, kdo vám napsal dopis, nebo když si s bývalým partnerem vzájemně napíšete básničku? Film O malých věcech představí dvanáct krátkých příběhů ve dvanácti bytech jednoho baráku, každá z povídek přinese silnou zápletku a také její nečekané rozuzlení. Film natočil Denis Šafařík v produkci zkušeného filmaře Petera Bebjaka a s ostrým humorem se dotkne hranice toho, co je nám příjemné a co už třeba ani ne. V jednotlivých povídkách se objeví řada zavedených nebo nastupujících hereckých hvězd jako je Vanda Hybnerová, Beata Kaňoková, Jan Nedbal, Jakub Žáček, Oskar Hes nebo Jan Jankovský. Přestože povídkový film nabízí hercům menší prostor, všichni do filmu vstoupili bez váhání, s velkým nadšením a s chutí se výjimečného snímku zúčastnit. Pro tvůrce to znamenalo velkou úlevu, protože scénář vznikal jednotlivým hercům přímo na tělo. „Jsem rád, že do toho všichni šli, už při psaní scénáře jsem totiž věděl, kdo by měl jakou postavu hrát. V krátkém příběhu jsem potřeboval obsadit herce, kteří danou postavu mají nějakým způsobem v sobě, jakoby na první pohled,“ říká režisér i autor scénáře Denis Šafařík. „O malých věcech mi připomnělo skvělé povídkové filmy jako Čtyři pokoje nebo Divoké historky, ve kterých je taky humor černější než rakev. Hned jsme viděli, že tenhle film je v mnohém jedinečný, má neuvěřitelnou dynamiku a několik point mi až vyrazilo dech. V povídce, kde manžel spolkne klíč, protože mu žena nechce dát přečíst, co přišlo v dopise, jsem doslova brečel smíchy,“ říká Peter Bebjak, jenž má jako režisér na svém kontě celkem čtyři České lvy za seriál Devadesátky nebo série Herec a Spravedlnost a také Cenu za režii z festivalu v Karlových Varech za film Čára.

Režie: Denis Šafařík
Hrají: Lukáš Černoch, Barbora Kubátová, Radka Caldová, Oskar Hes, Kamila Trnková, Darija Pavlovičová, Vanda Hybnerová, Jakub Žáček, Tereza Hofová
Žánr: Povídkový
Země původu: Česko

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top